سه شنبه, ۱۲ تیر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-07-02
تبلیغات1
تبلیغات1
کد خبر: 3454 |
تاریخ انتشار : ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۱ | ارسال توسط :
12 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

اقتصادآنلاین – پرهام کریمی؛ طبق نظرسنجی انجام شده از بنگاههای اقتصادی کشور، شاخص مدیران خرید برای کل اقتصاد ایران در مرداد ماه ۴۸.۶ بوده است که برای سومین ماه پیاپی کاهش داشته و نشان دهنده رکود در مرداد ماه است. در این ماه به جز دو مؤلفه سرعت انجام و تحویل سفارش و میزان استخدام […]

اقتصادآنلاین – پرهام کریمی؛ طبق نظرسنجی انجام شده از بنگاههای اقتصادی کشور، شاخص مدیران خرید برای کل اقتصاد ایران در مرداد ماه ۴۸.۶ بوده است که برای سومین ماه پیاپی کاهش داشته و نشان دهنده رکود در مرداد ماه است. در این ماه به جز دو مؤلفه سرعت انجام و تحویل سفارش و میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی سایر مؤلفه های اصلی کمتر از ۵۰ ثبت شده اند.

در این بین بخش صنعت، خدمات و کشاورزی بیشترین کاهش و رکود را به دلایلی همچون قطعی برق، تعطیلات تابستانی و کاهش تقاضا ثبت کرده اند. شاخص موجودی مواد اولیه هم به دلایلی همچون نوسانات قیمتی و کمبود شدید نقدینگی به کمترین میزان طی چهار ماه اخیر رسیده است

به طور کلی طبق روند سال‌های قبل، فعالیت شرکت ها به دلیل تعطیلات تابستانی در مرداد ماه با کاهش روبرو است که در این دوره علاوه بر آن، کاهش شدید تقاضا و قدرت خرید مشتریان، کمبود نقدینگی، قطعی برق و اینترنت از مهم ترین مشکلاتی است که شرکت ها مطرح کرده اند. از طرفی بسیاری از شرکت ها با موانع و هزینه های بالای گمرکی روبرو بوده اند. همچنین علیرغم افزایش چندین برابری قیمت نهاده های تولید به دلیل کاهش شدید سطح تقاضا و نبود نقدینگی، شرکت ها ناچارند با سود ناچیز کالاها را به فروش برسانند.

 

1

در نمودار زیر نیز می توانید روند شامخ کل اقتصاد را از سال ۹۸ تا مرداد ۱۴۰۱ ملاحظه کنید. نکته مهم در این نمودار کاهش متوالی شامخ در ۴ ماه گذشته باشد.

2

در بخش شاخص مدیران بخش صنعت نیز براساس داده های به دست آمده از بنگاه های بخش صنعت، شاخص مدیران خرید صنعت در مرداد ماه عدد ۴۸.۴۵ به دست آمدهاست که طی ۱۲ ماه اخیر از شهریور ۱۴۰۰، به غیراز فروردین ماه به کمترین مقدار خود رسیده است و فعالان اقتصادی رکود در بخش صنعت در مرداد ماه را گزارش کرده اند. در مرداد ماه همه مؤلفه های اصلی شامخ بخش صنعت به غیر از سرعت انجام وتحویل سفارش و میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی کمتر از ۵۰ ثبت شده اند و موجودی مواداولیه نسبت به سایر مؤلفه ها کاهش بیشتری داشته است. در میان رشته فعالیت های صنعتی، به ترتیب صنایع پوشاک و چرم، الستیک و پالستیک و کانی غیرفلزی با بیشترین کاهش شاخص کل روبرو بوده اند.

3

در این بین انتظارات تولید در ماه های آینده، قیمت خرید مواد اولیه و سرعت انجام و تحویل سفارش بیشترین شامخ را به ثبت رساندند.

4

منبع خبر «» است و اکولایو در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 3454 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  50004150001072  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه اکولایو مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات2
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اکولایو در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید